Mat for bedre helse
· Ønsker din bedrift å korte ned på produktutviklingstiden? · Ønsker din bedrift å teste nye produkter med mange forbrukere? · Ønsker din bedrift å minske risikoen ved produktlansering i HORECA og hos dagligvarekjedene? Flere av medlemmene i Fremtidsmat har vist stor interesse for FoU-prosjektet Food(R)evolution som utvikler en tjeneste for å teste nye, bærekraftige produkter i kantiner, samle inn detaljerte tilbakemeldinger og hjelpe matprodusenter til å lykkes. Food(R)evolution er et samarbeidsprosjekt med blant annet Nofima, Coor, Hoff og…
Find out more »Velkommen til digitalt medlemsmøte i Fremtidsmat 24. august fra kl 9.00 – 11.00. Kan myndighetene og næringsmiddelindustrien samarbeide i folkeopplysningsarbeidet for å fremme den sunne og bærekraftig maten og drikken? Det er utfordrende å kommunisere hva som er sunt og bærekraftig. Dette gjelder offentlige institusjoner, forskningsinstitusjoner så vel som aktører i matmarkedet. Det er i tillegg mange som hevder de eier sannheten om hva som er sunt, en «sannhet» som nødvendigvis ikke er forenlig med kostholdsrådene. Dette skaper utfordring for…
Find out more »Nye genteknikker i fremtidens matproduksjon Hva er de og hvilke muligheter gir de? Hvordan vil nye genteknologier reguleres? Hvilke hensyn og begrensinger ligger til bruk av teknologien? Velkommen til webinar 31. august fra kl 9 – 10. I en fersk NoU rapport à 6. juni konkluderer flertallet i genteknologiutvalget at det skal bli enklere å ta i bruk genteknologi. Kaare Magne Nielsen, fra genteknologiutvalget kommer til oss for å presentere rapporten og hvilken betydning dette kan ha for fremtidens matproduksjon.…
Find out more »Klyngen Fremtidsmat og klyngen Norwegian Seaweed inviterer til farseseminar. Tid og sted: 25.sept kl. 12:00 hos Nofima, Ås Hvordan er framtidens farseprodukter? Vi har sett flere eksempler på farseprodukter der noe av kjøttet er byttet ut med tare. Hos UMA Meats bruker de 15 % tare i burgerne og saltinnholdet er redusert med 40%. I tillegg får du viktige mineraler ved å spise burgeren. The Dutch Weed Burger har laget en vegansk variant, med bønner…
Find out more »Fremtidsmat arrangerer fellestur til Anugamessen i Köln fra 6. – 9. oktober 2023. Anuga er verdens største bransjemesse innen mat og drikke og arrangeres annethvert år. Anuga er en samling av ti messer, et informativt arrangementprogram og den største utstillingen av utstillere. Messen samlet i 2019 ca 170.000 besøkende fra hele verden og omtrent 8.000 utstillere. Les mer om Anuga på hjemmesidene. Fremtidsmat deltok med en delegasjoner i 2019 og i 2017. Deltakerne opplevde det som veldig positivt å dra sammen…
Find out more »Er du nysgjerrig på hvordan Intelligent helse og AI kan skape muligheter for næringsmiddelindustrien? Hvilket potensial ligger i AI for matindustrien, for eksempel med tanke på effektiv og bærekraftig produksjon? Bli med på webinar med OsloMet og hør mer om mulighetene Intelligent helse og AI kan bidra med for norsk næringsmiddelindustri. AGENDA Hvorfor har OsloMet en prorektor for samfunnsforbedringer og samarbeid, og hva innebærer rollen? v/Prorektor for samfunnsforbedringer og samarbeid Carl C. Thodesen Hva er Intelligent helse satsningen…
Find out more »Velkommen til digitalt Årsmøte og medlemsmøte 25. januar kl 9 – 11. Agenda: – Årsmøte – Medlemsmøte: Effektive tiltak for et sunt kosthold En håndplukket gruppe av eksperter ble tidligere i år nedsatt av regjeringen for å komme opp med effektive tiltak som bidrar til et sunt kosthold og reduserer sosiale forskjeller i Norge. Utredningen skal være ferdig i januar 2024 og den vil også bli benyttet som grunnlag for å videreutvikle en helhetlig og fremtidsrettet politikk på området. Kristin Hollung, styremedlem i…
Find out more »Velkommen til digitalt medlemsmøte om trender og sunnhetsmerking Agenda 10 nøkkeltrender innen mat, ernæring og helse fra New Nutrition Business. v/ Anne Cathrine Wisth, Tine En vurdering av den europeiske merkeordningen Nutri-Score sett fra et norsk perspektiv. Ferske resultater fra NewTools prosjektet, et prosjekt som er ledet av FHI og har 28 partnere fra mange ulike deler av det norske matsystemet. Ved Marianne Hope Abel (forsker, FHI) og Anna Amberntsson (postdoc, FHI). Behov for nøkkelhull på meny. Nøkkelhull på sammensatte…
Find out more »Circular Packaging Cluster og Fremtidsmat inviteter til felles klyngemøte og workshop Betraktelig skjerpede EU-krav til emballasje ventes å tre i kraft fra 2025. Et av mange krav er at all emballasje skal være resirkulerbar innen 2030. Eter den tid vil det ikke være lovlig å benytte emballasje på markedet som ikke møter det kravet. Det er mange andre faktorer som også vil utfordre industrien de neste årene, og behovet for samarbeid på tvers av bransjene øker betydelig. Her må matbransjen…
Find out more »Planlegger din bedrift å utvikle et nytt produkt eller en ny tjeneste? Eller har dere en idé om hvordan bedriften kan produsere på en smartere måte? Delta på SkatteFUNN kurs og lær om hvordan du kan få igjen 19% av utviklingskostnadene dine. SkatteFUNN er en skattefradragsordning og en unik mulighet for alle bedrifter som driver med forsknings- og utviklingsprosjekter. Vil du vite mer om ordningen og hvordan ditt prosjekt kan kvalifisere? Akershus, Østfold og Buskerud Fylkeskommune i samarbeid med Nofima inviterer…
Find out more »Intelligent helse ved OsloMet har som mål å videreutvikle samarbeidet med privat og offentlig sektor. Hvilke behov har de ulike sektorene, og hva kan vi lære av hverandres erfaringer? Sammen med seksjon for forskning og utvikling ved Fakultet for helsevitenskap og Fakultet for teknologi, kunst og design inviterer vi til frokostseminar. Du får høre om erfaringer fra forskere ved OsloMet om samarbeid med private bedrifter, samt næringslivets erfaringer med forskningssamarbeid med universiteter. På den måten får du verdifulle perspektiver på fordeler,…
Find out more »