Mat for bedre helse
Forskere ved UiO og OsloMet vil presentere forskning og muligheter som kan ligge i samarbeid med næringslivet. Det vil også bli presentert hvordan gå frem for å skaffe offentlig tilskudd til et FoU-prosjekt. Påmelding til anne.marit.rodland@fremtidsmat.no innen 22 april grunnet servering. Agenda * Samspill og partnerskap mellom næringsliv ogforskning, og satsning på Intelligent helse v/ Prof. Kaare Magne Nielsen,Prodekan Innovasjon og tverrfaglige program, OsloMet * Hvordanstyrke innovasjonsarbeidet i samarbeid med OsloMet v/ Steinar Olberg, Seniorrådgiverinnen Innovasjon- og forskningsstøtte, OsloMet…
Find out more »Velkommen til medlemsmøte og prosjektmøte 5 i «Omstilling og innovasjon til ny virkelighet – Fremtidsmat 2.0.» Som følge av at covid-19 skapte store endringer for mange medlemmer i Fremtidsmat, og spesielt for aktører innen storhusholdning, kom det ønsker i fjor om å kartlegge varige endringer av betydning for bedriftene i Fremtidsmat og identifisere nye muligheter for innovasjon og omstilling til ny virkelighet. Vi har fått 500.000 fra Regionalt innovasjonsprogram i Oslo kommune til å igangsette dette. Målet er at prosjektet…
Find out more »Velkommen til medlemsmøte og avsluttende møte i prosjekt «Omstilling og innovasjon til ny virkelighet – Fremtidsmat 2.0.» Som følge av at covid-19 skapte store endringer for mange medlemmer i Fremtidsmat, og spesielt for aktører innen storhusholdning, kom det ønsker i fjor om å kartlegge varige endringer av betydning for bedriftene i Fremtidsmat og identifisere nye muligheter for innovasjon og omstilling til ny virkelighet. Vi har fått 500.000 fra Regionalt innovasjonsprogram i Oslo kommune til å igangsette dette. Målet er at…
Find out more »Hva skal til for å få forbrukerne til å spise sunnere? Hva trigger forbrukervalg? Hvordan endre forbrukeradferd? Hvordan kan «nudging» bidra til å skape adferdsendring? Dette er noen av spørsmålene dagens foredragsholdere vil snakke om. Velkommen til digitalt medlemsmøte. Agenda: Hva skal til for at forbrukere endrer vaner til sunnere og mer bærekraftig adferd? v/ Valérie L. Almli, PhD og Senior Scientist, Nofima Dagligvarebutikken som arena for bedre folkehelse Hva ønsker forbruker av innsikt og verktøy knyttet til handleopplevelse…
Find out more »I juni orienterte myndighetenes Brussel-representanter oss om de overordnede rammene ved Farm 2 Fork initiativet til EU Kommisjonen. Nå skal vi gå mer i dybden og se på hvilke mulige endringer som er på vei i lovverket i forhold til matinformasjonsforskriften og bruk av ernærings- og helsepåstander. Hvordan vil disse endringene påvirke leverandørene? Hva er utfordringene i forhold til å kommunisere sunnhet og kan vi løse disse? Og hvordan kan nye verktøy, som er under utvikling, bistå oss i utvikling,…
Find out more »Velkommen til webinar og medlemsmøte den 24. mars kl. 9-11. Tema er ultraprosessert – et tema som får mye oppmerksomhet i media. Vi får presentert forbrukerundersøkelser om hvordan forbrukerne tenker. Vi får en oppdatering om status på hva vi vet om ultraprosessert og vi får Orklas perspektiv på ultraprosessert og om hvordan innsikt om ultraprosessert påvirker hvordan Orkla Foods arbeider. Agenda: Ultraprocessing from a consumers perspective, Paula Varela Tomasco, Nofima Ultraprosessert mat – et tema som engasjerer. Hva tenker industrien om…
Find out more »Velkommen til «Speed-date» i Fremtidsmat. Målet er at medlemmene i Fremtidsmat skal bli enda bedre kjent, få enda bedre relasjoner og utoforske mulighet for mer samarbeid og business med hverandre. Møtet blir fysisk på Nofima på Ås.
Find out more »· Ønsker din bedrift å korte ned på produktutviklingstiden? · Ønsker din bedrift å teste nye produkter med mange forbrukere? · Ønsker din bedrift å minske risikoen ved produktlansering i HORECA og hos dagligvarekjedene? Flere av medlemmene i Fremtidsmat har vist stor interesse for FoU-prosjektet Food(R)evolution som utvikler en tjeneste for å teste nye, bærekraftige produkter i kantiner, samle inn detaljerte tilbakemeldinger og hjelpe matprodusenter til å lykkes. Food(R)evolution er et samarbeidsprosjekt med blant annet Nofima, Coor, Hoff og…
Find out more »Velkommen til digitalt medlemsmøte i Fremtidsmat 24. august fra kl 9.00 – 11.00. Kan myndighetene og næringsmiddelindustrien samarbeide i folkeopplysningsarbeidet for å fremme den sunne og bærekraftig maten og drikken? Det er utfordrende å kommunisere hva som er sunt og bærekraftig. Dette gjelder offentlige institusjoner, forskningsinstitusjoner så vel som aktører i matmarkedet. Det er i tillegg mange som hevder de eier sannheten om hva som er sunt, en «sannhet» som nødvendigvis ikke er forenlig med kostholdsrådene. Dette skaper utfordring for…
Find out more »Nye genteknikker i fremtidens matproduksjon Hva er de og hvilke muligheter gir de? Hvordan vil nye genteknologier reguleres? Hvilke hensyn og begrensinger ligger til bruk av teknologien? Velkommen til webinar 31. august fra kl 9 – 10. I en fersk NoU rapport à 6. juni konkluderer flertallet i genteknologiutvalget at det skal bli enklere å ta i bruk genteknologi. Kaare Magne Nielsen, fra genteknologiutvalget kommer til oss for å presentere rapporten og hvilken betydning dette kan ha for fremtidens matproduksjon.…
Find out more »Klyngen Fremtidsmat og klyngen Norwegian Seaweed inviterer til farseseminar. Tid og sted: 25.sept kl. 12:00 hos Nofima, Ås Hvordan er framtidens farseprodukter? Vi har sett flere eksempler på farseprodukter der noe av kjøttet er byttet ut med tare. Hos UMA Meats bruker de 15 % tare i burgerne og saltinnholdet er redusert med 40%. I tillegg får du viktige mineraler ved å spise burgeren. The Dutch Weed Burger har laget en vegansk variant, med bønner…
Find out more »Fremtidsmat arrangerer fellestur til Anugamessen i Köln fra 6. – 9. oktober 2023. Anuga er verdens største bransjemesse innen mat og drikke og arrangeres annethvert år. Anuga er en samling av ti messer, et informativt arrangementprogram og den største utstillingen av utstillere. Messen samlet i 2019 ca 170.000 besøkende fra hele verden og omtrent 8.000 utstillere. Les mer om Anuga på hjemmesidene. Fremtidsmat deltok med en delegasjoner i 2019 og i 2017. Deltakerne opplevde det som veldig positivt å dra sammen…
Find out more »