Mat for bedre helse
Velkommen til medlemsmøte og prosjektmøte nr 2 på «Omstilling og innovasjon til ny virkelighet – Fremtidsmat 2.0.» Som følge av at covid-19 skapte store endringer for mange medlemmer i Fremtidsmat, og spesielt for aktører innen storhusholdning, kom det ønsker i fjor om å kartlegge varige endringer av betydning for bedriftene i Fremtidsmat og identifisere nye muligheter for innovasjon og omstilling til ny virkelighet. Vi har fått 500.000 fra Regionalt innovasjonsprogram i Oslo kommune til å igangsette dette. Målet er at…
Find out more »Velkommen til digitalt tema-/innovasjonsmøte om mat til institusjon, barnehage og skole. Agenda: – Velkommen og presentasjonsrunde – Mat og måltidspraksis på institusjon, barnehage og SFO v/ Samira Lekhal, Daglig leder GreeNudge og overlege Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst GreeNudge har utviklet et digitalt kartleggingsverktøy som scorer kvalitet på mat og mattilbud i barnehage og SFO. I samarbeid med Matvett ble også matsvinn inkludert i 2021. Resultater fra kartleggingen blir presentert. Et tilsvarende kartleggingsverktøy for institusjon er under utvikling. Matsvinn vil også…
Find out more »Velkommen til medlemsmøte og prosjektmøte 3 i «Omstilling og innovasjon til ny virkelighet – Fremtidsmat 2.0.» Som følge av at covid-19 skapte store endringer for mange medlemmer i Fremtidsmat, og spesielt for aktører innen storhusholdning, kom det ønsker i fjor om å kartlegge varige endringer av betydning for bedriftene i Fremtidsmat og identifisere nye muligheter for innovasjon og omstilling til ny virkelighet. Vi har fått 500.000 fra Regionalt innovasjonsprogram i Oslo kommune til å igangsette dette. Målet er at prosjektet…
Find out more »Velkommen til medlemsmøte og prosjektmøte 4 i «Omstilling og innovasjon til ny virkelighet – Fremtidsmat 2.0.» Som følge av at covid-19 skapte store endringer for mange medlemmer i Fremtidsmat, og spesielt for aktører innen storhusholdning, kom det ønsker i fjor om å kartlegge varige endringer av betydning for bedriftene i Fremtidsmat og identifisere nye muligheter for innovasjon og omstilling til ny virkelighet. Vi har fått 500.000 fra Regionalt innovasjonsprogram i Oslo kommune til å igangsette dette. Målet er at prosjektet…
Find out more »Forskere ved UiO og OsloMet vil presentere forskning og muligheter som kan ligge i samarbeid med næringslivet. Det vil også bli presentert hvordan gå frem for å skaffe offentlig tilskudd til et FoU-prosjekt. Påmelding til anne.marit.rodland@fremtidsmat.no innen 22 april grunnet servering. Agenda * Samspill og partnerskap mellom næringsliv ogforskning, og satsning på Intelligent helse v/ Prof. Kaare Magne Nielsen,Prodekan Innovasjon og tverrfaglige program, OsloMet * Hvordanstyrke innovasjonsarbeidet i samarbeid med OsloMet v/ Steinar Olberg, Seniorrådgiverinnen Innovasjon- og forskningsstøtte, OsloMet…
Find out more »Velkommen til medlemsmøte og prosjektmøte 5 i «Omstilling og innovasjon til ny virkelighet – Fremtidsmat 2.0.» Som følge av at covid-19 skapte store endringer for mange medlemmer i Fremtidsmat, og spesielt for aktører innen storhusholdning, kom det ønsker i fjor om å kartlegge varige endringer av betydning for bedriftene i Fremtidsmat og identifisere nye muligheter for innovasjon og omstilling til ny virkelighet. Vi har fått 500.000 fra Regionalt innovasjonsprogram i Oslo kommune til å igangsette dette. Målet er at prosjektet…
Find out more »Velkommen til medlemsmøte og avsluttende møte i prosjekt «Omstilling og innovasjon til ny virkelighet – Fremtidsmat 2.0.» Som følge av at covid-19 skapte store endringer for mange medlemmer i Fremtidsmat, og spesielt for aktører innen storhusholdning, kom det ønsker i fjor om å kartlegge varige endringer av betydning for bedriftene i Fremtidsmat og identifisere nye muligheter for innovasjon og omstilling til ny virkelighet. Vi har fått 500.000 fra Regionalt innovasjonsprogram i Oslo kommune til å igangsette dette. Målet er at…
Find out more »Hva skal til for å få forbrukerne til å spise sunnere? Hva trigger forbrukervalg? Hvordan endre forbrukeradferd? Hvordan kan «nudging» bidra til å skape adferdsendring? Dette er noen av spørsmålene dagens foredragsholdere vil snakke om. Velkommen til digitalt medlemsmøte. Agenda: Hva skal til for at forbrukere endrer vaner til sunnere og mer bærekraftig adferd? v/ Valérie L. Almli, PhD og Senior Scientist, Nofima Dagligvarebutikken som arena for bedre folkehelse Hva ønsker forbruker av innsikt og verktøy knyttet til handleopplevelse…
Find out more »I juni orienterte myndighetenes Brussel-representanter oss om de overordnede rammene ved Farm 2 Fork initiativet til EU Kommisjonen. Nå skal vi gå mer i dybden og se på hvilke mulige endringer som er på vei i lovverket i forhold til matinformasjonsforskriften og bruk av ernærings- og helsepåstander. Hvordan vil disse endringene påvirke leverandørene? Hva er utfordringene i forhold til å kommunisere sunnhet og kan vi løse disse? Og hvordan kan nye verktøy, som er under utvikling, bistå oss i utvikling,…
Find out more »Velkommen til webinar og medlemsmøte den 24. mars kl. 9-11. Tema er ultraprosessert – et tema som får mye oppmerksomhet i media. Vi får presentert forbrukerundersøkelser om hvordan forbrukerne tenker. Vi får en oppdatering om status på hva vi vet om ultraprosessert og vi får Orklas perspektiv på ultraprosessert og om hvordan innsikt om ultraprosessert påvirker hvordan Orkla Foods arbeider. Agenda: Ultraprocessing from a consumers perspective, Paula Varela Tomasco, Nofima Ultraprosessert mat – et tema som engasjerer. Hva tenker industrien om…
Find out more »Velkommen til «Speed-date» i Fremtidsmat. Målet er at medlemmene i Fremtidsmat skal bli enda bedre kjent, få enda bedre relasjoner og utoforske mulighet for mer samarbeid og business med hverandre. Møtet blir fysisk på Nofima på Ås.
Find out more »