Skip links

  • Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Fremtidsmat

Mat for bedre helse

Main navigation

  • Forside
  • Aktuelt
  • Arrangementer
  • Organisasjon
  • Medlemmer
  • Bli deltaker
  • Kontakt

Laster Hendelser

Tidligere Hendelser

Hendelser listenavigering

  • « Tidligere Hendelser
  • Neste Hendelser »
april 2022

Forskning som del av innovasjonsarbeidet innen mat og helse

28. april 2022 kl. 09:00 – 12:00

Forskere ved UiO og OsloMet vil presentere forskning og muligheter som kan ligge i samarbeid med næringslivet. Det vil også bli presentert hvordan gå frem for å skaffe offentlig tilskudd til et FoU-prosjekt. Påmelding til anne.marit.rodland@fremtidsmat.no innen 22 april grunnet servering.   Agenda   * Samspill og partnerskap mellom næringsliv ogforskning, og satsning på Intelligent helse v/ Prof. Kaare Magne Nielsen,Prodekan Innovasjon og tverrfaglige program, OsloMet   *  Hvordanstyrke innovasjonsarbeidet i samarbeid med OsloMet v/ Steinar Olberg, Seniorrådgiverinnen Innovasjon- og forskningsstøtte, OsloMet…

Find out more »
mai 2022

Prosjekt- / medlemsmøte Fremtidsmat 2.0

10. mai 2022 kl. 09:00 – 11:00

Velkommen til medlemsmøte og prosjektmøte 5 i «Omstilling og innovasjon til ny virkelighet – Fremtidsmat 2.0.» Som følge av at covid-19 skapte store endringer for mange medlemmer i Fremtidsmat, og spesielt for aktører innen storhusholdning, kom det ønsker i fjor om å kartlegge varige endringer av betydning for bedriftene i Fremtidsmat og identifisere nye muligheter for innovasjon og omstilling til ny virkelighet. Vi har fått 500.000 fra Regionalt innovasjonsprogram i Oslo kommune til å igangsette dette. Målet er at prosjektet…

Find out more »

Medlems- / prosjektmøte Fremtidsmat 2.0

31. mai 2022 kl. 09:00 – 12:00

Velkommen til medlemsmøte og avsluttende møte i prosjekt «Omstilling og innovasjon til ny virkelighet – Fremtidsmat 2.0.» Som følge av at covid-19 skapte store endringer for mange medlemmer i Fremtidsmat, og spesielt for aktører innen storhusholdning, kom det ønsker i fjor om å kartlegge varige endringer av betydning for bedriftene i Fremtidsmat og identifisere nye muligheter for innovasjon og omstilling til ny virkelighet. Vi har fått 500.000 fra Regionalt innovasjonsprogram i Oslo kommune til å igangsette dette. Målet er at…

Find out more »
juni 2022

Hva skal til for å få forbrukerne til å spise sunnere?

15. juni 2022 kl. 09:00 – 11:00

Hva skal til for å få forbrukerne til å spise sunnere? Hva trigger forbrukervalg? Hvordan endre forbrukeradferd? Hvordan kan «nudging» bidra til å skape adferdsendring? Dette er noen av spørsmålene dagens foredragsholdere vil snakke om. Velkommen til digitalt medlemsmøte.   Agenda: Hva skal til for at forbrukere endrer vaner til sunnere og mer bærekraftig adferd? v/ Valérie L. Almli, PhD og Senior Scientist, Nofima   Dagligvarebutikken som arena for bedre folkehelse Hva ønsker forbruker av innsikt og verktøy knyttet til handleopplevelse…

Find out more »
september 2022

Hva blir de konkrete endringene i regelverket som følge av Farm 2 Fork? Hvordan skal vi tilpasse oss for å følge med på framtidens krav til merking av næringsmidler?

28. september 2022 kl. 09:00 – 11:30

I juni orienterte myndighetenes Brussel-representanter oss om de overordnede rammene ved Farm 2 Fork initiativet til EU Kommisjonen. Nå skal vi gå mer i dybden og se på hvilke mulige endringer som er på vei i lovverket i forhold til matinformasjonsforskriften og bruk av ernærings- og helsepåstander. Hvordan vil disse endringene påvirke leverandørene? Hva er utfordringene i forhold til å kommunisere sunnhet og kan vi løse disse? Og hvordan kan nye verktøy, som er under utvikling, bistå oss i utvikling,…

Find out more »
mars 2023

Hva tenker forbrukerne om ultraprosessert og hvordan påvirker det en stor industriaktør

24. mars 2023 kl. 09:00 – 11:00

Velkommen til webinar og medlemsmøte den 24. mars kl. 9-11. Tema er ultraprosessert – et tema som får mye oppmerksomhet i media. Vi får presentert forbrukerundersøkelser om hvordan forbrukerne tenker. Vi får en oppdatering om status på hva vi vet om ultraprosessert og vi får Orklas perspektiv på ultraprosessert og om hvordan innsikt om ultraprosessert påvirker hvordan Orkla Foods arbeider. Agenda: Ultraprocessing from a consumers perspective, Paula Varela Tomasco, Nofima Ultraprosessert mat – et tema som engasjerer. Hva tenker industrien om…

Find out more »
april 2023

Speed date

24. april 2023 kl. 13:00 – 16:00

Velkommen til «Speed-date» i Fremtidsmat. Målet er at medlemmene i Fremtidsmat skal bli enda bedre kjent, få enda bedre relasjoner og utoforske mulighet for mer samarbeid og business med hverandre. Møtet blir fysisk på Nofima på Ås.

Find out more »
juni 2023

Food(R)evolution – kantinen som laboratorium for treffsikker produktutvikling

5. juni 2023 kl. 13:00 – 15:00

· Ønsker din bedrift å korte ned på produktutviklingstiden? · Ønsker din bedrift å teste nye produkter med mange forbrukere? · Ønsker din bedrift å minske risikoen ved produktlansering i HORECA og hos dagligvarekjedene?   Flere av medlemmene i Fremtidsmat har vist stor interesse for FoU-prosjektet Food(R)evolution som utvikler en tjeneste for å teste nye, bærekraftige produkter i kantiner, samle inn detaljerte tilbakemeldinger og hjelpe matprodusenter til å lykkes. Food(R)evolution er et samarbeidsprosjekt med blant annet Nofima, Coor, Hoff og…

Find out more »
august 2023

Kan myndighetene og næringsmiddelindustrien samarbeide i folkeopplysningsarbeidet for å fremme den sunne og bærekraftig maten og drikken?

24. august 2023 kl. 09:00 – 11:00

Velkommen til digitalt medlemsmøte i Fremtidsmat 24. august fra kl 9.00 – 11.00.   Kan myndighetene og næringsmiddelindustrien samarbeide i folkeopplysningsarbeidet for å fremme den sunne og bærekraftig maten og drikken? Det er utfordrende å kommunisere hva som er sunt og bærekraftig. Dette gjelder offentlige institusjoner, forskningsinstitusjoner så vel som aktører i matmarkedet. Det er i tillegg mange som hevder de eier sannheten om hva som er sunt, en «sannhet» som nødvendigvis ikke er forenlig med kostholdsrådene. Dette skaper utfordring for…

Find out more »

Nye genteknikker i fremtidens matproduksjon

31. august 2023 kl. 09:00 – 10:00

Nye genteknikker i fremtidens matproduksjon Hva er de og hvilke muligheter gir de? Hvordan vil nye genteknologier reguleres? Hvilke hensyn og begrensinger ligger til bruk av teknologien? Velkommen til webinar 31. august fra kl 9 – 10. I en fersk NoU rapport à 6. juni konkluderer flertallet i genteknologiutvalget at det skal bli enklere å ta i bruk genteknologi. Kaare Magne Nielsen, fra genteknologiutvalget kommer til oss for å presentere rapporten og hvilken betydning dette kan ha for fremtidens matproduksjon.…

Find out more »
september 2023

Fremtidens farse

25. september 2023 kl. 12:00 – 15:00

        Klyngen Fremtidsmat og klyngen Norwegian Seaweed inviterer til farseseminar. Tid og sted: 25.sept kl. 12:00 hos Nofima, Ås   Hvordan er framtidens farseprodukter? Vi har sett flere eksempler på farseprodukter der noe av kjøttet er byttet ut med tare. Hos UMA Meats bruker de 15 % tare i burgerne og saltinnholdet er redusert med 40%. I tillegg får du viktige mineraler ved å spise burgeren. The Dutch Weed Burger har laget en vegansk variant, med bønner…

Find out more »
oktober 2023

Studietur Anuga – verdens største mat-og drikkevaremesse

6. oktober 2023 – 9. oktober 2023

Fremtidsmat arrangerer fellestur til Anugamessen i Köln fra 6. – 9. oktober 2023. Anuga er verdens største bransjemesse innen mat og drikke og arrangeres annethvert år. Anuga er en samling av ti messer, et informativt arrangementprogram og den største utstillingen av utstillere. Messen samlet i 2019 ca 170.000 besøkende fra hele verden og omtrent 8.000 utstillere. Les mer om Anuga på hjemmesidene. Fremtidsmat deltok med en delegasjoner i 2019 og i 2017. Deltakerne opplevde det som veldig positivt å dra sammen…

Find out more »

Hendelser listenavigering

  • « Tidligere Hendelser
  • Neste Hendelser »
+ Export Events

Footer

Fremtidsmat

Fremtidsmat er en næringsklynge for matvareprodusenter, forskningsmiljøer og kunnskapsbedrifter som er opptatt av å utvikle mat med gode helseegenskaper.

 

Siste tweets

  • RT @erik_arnesen: Noe overraskende… ? https://t.co/v5OnV20UTs 4 år
Follow @Fremtidsmat

Søk

Fremtidsmat · Innovasjonssenteret Campus Ås · tlf: +47 69 88 99 88