Mat for bedre helse
Skal du søke SkatteFUNN? I dette webinaret vil du få en kjapp innføring i ordningen og råd om hvordan du skriver en god søknad. Forskningsrådet arrangerer SkatteFunn webinar. Les mer her.
Find out more »Hva skal til for å gjøre den sunne og bærekraftige maten mer konkurransedyktig? Torsdag 27. august blir det oppstartsmøte på prosjektet «Konkurransedyktig Fremtidsmat» for alle medlemmene i klyngen. Målet med prosjektet er å identifisere lønnsomme muligheter som vil kunne gjøre oss mer konkurransedyktige, enten sammen eller hver bedrift for seg. Prosjektet er finansiert av Viken Fylkeskommune. Prosjektet vil fasiliteres av Nofima. Det vil også være et samarbeid med NMBU og OsloMet, da det vil bli en eller to studenter som vil gjøre sin masteroppgave i prosjektet. Prosjektet…
Find out more »Hvordan har Covid-19 påvirket oss? Hvilke endringer er midlertidige og hvilke er varige? Hvordan tilpasse seg og hvilke nye muligheter er skapt? Agenda: Nytt fra Fremtidsmat. V/ Anne Marit Rødland Hvordan har Covid-19 påvirket nordmenns handlemønster i butikk? Hvilke endringer forventes å være varige og hvilke endringer er midlertidige? Antje Gonera fra Nofima vil presentere en handlemønster undersøkelse utført av Nofima i slutten av april 2020. Case fra medlemmer: Andreas Krogseth i Frævleik vil fortelle om hvordan Covid-19 har…
Find out more »Agenda Plantebasert kosthold, forbrenning og mulighet til nyskapende produkter Fremtidsmat deltar i forskningsprosjekt «Svovelholdige aminosyrer, energimetabolisme og fedme» ved Universitetet i Oslo. Forskerne skal undersøke om et plantebasert kosthold, med lavt innhold av spesifikke aminosyrer, er gunstig for vektnedgang og forbrenning. Kathrine Vinknes og Thomas Olsen fra UiO vil fortelle om prosjektet og om hvilke muligheter deltakelse i prosjektet skaper for medlemmene av Fremtidsmat. The BioEconomy Region – innovasjoner fra skogen. Prosjektet, The Bioeconomy Regiona, er et svensk-norsk…
Find out more »Program: Årsmøte v/styreleder Kristin Hollung Innkalling er sendt, pr mail, til alle medlemmer Prosjektmøte Konkurransedyktig Fremtidsmat Hva skal til for å gjøre den sunne og bærekraftige maten mer konkurransedyktig? Prosjektmøte tre av «Konkurransedyktig Fremtidsmat». Målet med prosjektet er å identifisere lønnsomme muligheter som vil kunne gjøre oss mer konkurransedyktige, enten sammen eller hver bedrift for seg. Prosjektet er finansiert av Viken Fylkeskommune. Prosjektet vil gå over ett år og bestå av rundt 5-6 workshops/møter, samt en studietur. De resultater vi oppnår i…
Find out more »Velkommen til medlemsmøte som denne gang arrangeres i samarbeid med Circular Packaging Cluster. Coronaviruset har ført til en rekke utfordringer, men kriser kan også åpne for nye muligheter. Etter kriser fordeles ofte markedsandeler på nytt og det gjelder å være forberedt på den nye situasjonen. Tarald Trønnes fra DOGA vil gi deg noen gode og noen dårlige eksempler på hvordan bedrifter takler krisen og hvordan designdrevet innovasjon kan hjelpe din bedrift å komme styrket inn i fremtiden, spare deg for…
Find out more »Agenda: Hva kan vi lære av Food & Bio Cluster Denmark v/ Anders Iversen, Innovation Manager Food & Bio Cluster Denmark Klyngen er ledende innen sitt felt og har over 300 medlemmer som står for nn 82% av all omsetning innen dansk matsektor. Hva er suksessfaktorene som har ført til at klyngen er blant de ledende i verden på sitt felt? Hvordan skaper klyngen verdi for sine medlemmer? Hvordan samarbeider medlemmene? Hva kan vi lære av «best practice» og er…
Find out more »Forslag til ny strategisk posisjonering for Fremtidsmat vil bli presentert og det settes av god tid til diskusjon. En stor takk til Innovasjon Norgs som har støttet prosjektet med 300.000 og til prosjektgruppen som har bidratt til å jobbe frem utkastet.
Find out more »Hva skal til for å gjøre den sunne og bærekraftige maten mer konkurransedyktig? Velkommen til møte fem i prosjekt «Konkurransedyktig Fremtidsmat». Målet med prosjektet er å identifisere lønnsomme muligheter som vil kunne gjøre oss mer konkurransedyktige, enten sammen eller hver bedrift for seg. Prosjektet er finansiert av Viken Fylkeskommune. Prosjektet vil gå over ett år og bestå av rundt 5-6 workshops/møter, samt en studietur. De resultater vi oppnår i prosjektet blir deltakernes og Fremtidsmat sin felles eiendom.
Find out more »Hva skal til for å gjøre den sunne og bærekraftige maten mer konkurransedyktig? Velkommen til prosjektavslutning på «Konkurransedyktig Fremtidsmat». Målet med prosjektet er å identifisere lønnsomme muligheter som vil kunne gjøre oss mer konkurransedyktige, enten sammen eller hver bedrift for seg. Prosjektet er finansiert av Viken Fylkeskommune. Prosjektet vil gå over ett år og bestå av rundt 5-6 workshops/møter, samt en studietur. De resultater vi oppnår i prosjektet blir deltakernes og Fremtidsmat sin felles eiendom. Hvorvidt møtet blir fysisk eller digitalt avhenger av…
Find out more »Hvor: Webinar (Zoom), alle påmeldte får tilsendt en lenke Arrangører: Fremtidsmat, Oslo Met, The Life Science Cluster Meld deg på her Om arrangementet: Persontilpasset ernæring mot 2030 (mat, teknologi og forskning) Stadig flere produkter og tjenester blir skreddersydd individets behov. Blir maten det neste? Persontilpasset ernæring har potensial til å påvirke både matvaremarkedet, produsentene og folkehelsen. Mange faktorer påvirker helsen vår, som gener, tarmflora, alder, søvn, fysisk aktivitet, sykdom og medisinbruk. I tillegg vil kostholdet ha en viktig betydning på helsen. Stadig…
Find out more »Velkommen til digitalt oppstartsmøte på «Omstilling og innovasjon til ny virkelighet – Fremtidsmat 2.0.» den 22. oktober kl 9 – 11. Som følge av at covid-19 skapte store endringer for mange medlemmer i Fremtidsmat, og spesielt for aktører innen storhusholdning, kom det ønsker i fjor om å kartlegge varige endringer av betydning for bedriftene i Fremtidsmat og identifisere nye muligheter for innovasjon og omstilling til ny virkelighet. Vi har fått 500.000 fra Regionalt innovasjonsprogram i Oslo kommune til å igangsette…
Find out more »