Mat for bedre helse
På Cerealfagdagen – Lokalt, Ekte og Bærekraftig presenteres aktuelle resultater innen korn og helse – om glutensensitivitet, tarmhelse og fermentering. Fjorårets suksess Bakeskolen tar steget videre i år, og vil vektlegge gamle kornsorter og havre. Inspirasjon og lærdom kan du også hente fra tre innovative mataktører på Hadeland. Olav Lie-Nielsen på Thorbjørnrud gård og hotell, Neil Allsop fra Sour to the people og kornbonde Johan Swärd forteller om hvordan samarbeidet dem imellom øker verdiskapingen både hver og en og totalt…
Find out more »Fremtidsmat skal være et kraftsenter for innovasjon og utvikling av sunnere mat- og drikkeløsninger. På dette møte vil vi presentere verktøy for utvikling av sunn mat. I tillegg blir det en kort informasjon om et prosjekt for utvikling av fremtidens emballasje. Agenda Regionens muligheter for å bidra til å utvikle fremtidens emballasje Monika Svanberg fra Akershus Fylkeskommune leder prosjektet «The Bioeconomy Region». Hun vil kort informere om prosjektet og om relevante testsentre, vekstprogrammer og forskningsprosjekter for emballasjeutvikling. …
Find out more »Aftenposten har invitert de fremste ekspertene og forskerne til å sette søkelyst på hvorfor vi så gjerne vil leve sunt, men ender opp med å kose oss for mye. Program og påmelding.
Find out more »Program 8:45 Registrering og kaffe 9:15 Konferansen starter Velkommen v/ Gro Jamtvedt, dekan ved fakultet for helsevitenskap, OsloMet Fremtidsmat – en attraktiv pådriver for et sundt og bærekraftig kosthold. v/ Kristin Hollung, Fremtidsmat Is there a relationship between the degree of processing and healthy food? NOVA classifies all foods and food products into four groups according to the extent and purpose of the industrial processing they undergo. Is the focus on the processing an adequate measure on health? How important is processing in explaining,…
Find out more »Fremtidsmatkonferansen 2019 Prosessert mat – sunt og bærekraftig? Fremtidsmatkonferansen arrangeres for tredje år på rad. Tema for årets konferanse er prosessert mat. Prosessering, og økende grad av prosessering, oppfattes som negativt til tross for at denne maten utgjør storparten av det norske kosthold. Hva er prosessering og har grad av prosessering noen sammenheng med hvor sunn og bærekraftig maten er? Hvilken rolle har matindustrien i utviklingen av et sunnere og mer bærekraftig kosthold? Gjennom konferansen presenteres eksempler og muligheter til…
Find out more »Looking for inspiration, partners or funding for your circular economy projects? Join Norwegian and international companies, researchers and stakeholders at this conference and B2B matchmaking event, for an engaging discussion regarding how companies and individuals work to break the barriers in a circular economy, to achieve more, challenge the status quo and think outside of the box. Informasjon, program og påmelding.
Find out more »Fremtidsmat arrangerer fellestur til Anugamessen i Köln fra 4. – 7. oktober 2019. Anuga er verdens største bransjemesse innen mat og drikke og arrangeres annethvert år. Les mer på Anugas nettsider. Messen ble sist arrangert i 2017. Fremtidsmat hadde da en svært vellykket fellestur som dere kan lese om her. Et pakketilbud til Fremtidsmat er under utarbeidelse. Meld interesse til Anne Marit Rødland.
Find out more »Det store spørsmålet vi stiller i workshopen er: Hva spiser vi i fremtiden? Tenk deg inn i en verden der all mat produseres, transporteres og forbrukes på en bærekraftig måte. Hva skal til for å komme dit? Det er kjernen i workshopen Eat the Future, den 29. oktober. Ved hjelp av verktøy som fremtidsbilder (scenarier) og personifiserte målgrupper vil vi søke etter svarene på hvordan fremtidens kosthold vil se ut. Workshopen vil kunne gi deg: – Innovative ideer for fremtidens mat – Kunnskap…
Find out more »Årsmøte / medlemsmøte Fremtidsmat Dato: 06.02 2019 kl. 8.30 – 12.00 Kaffe og frukt fra kl 08.30. Årsmøte starter kl. 9.00. Program: Årsmøte v/styreleder Kristin Hollung Innkalling er sendt, pr mail, til alle medlemmer Medlemsmøte Fiber var en av de store trendene på Anugamessen i Køln i høst. Flere og flere forbrukere er opptatt av fiber, og antall produkter som lanseres med en helsefordel knyttet til fiber øker globalt. Det er ikke lenger bare korn- og bakeriprodukter som…
Find out more »Velkommen til medlemsmøte i Fremtidsmat 1. april på OsloMet i Pilestredet i Oslo. Møtet starter kl 9 og avsluttes med lunsj kl 12. AGENDA Treffsikker innovasjon, v/ Tarald Tønnes, DOGA Hva har Bremnes (Salma-laks), Tesla og Norsvin til felles? De benytter seg av Designdrevet innovasjon for å lykkes. Men hvordan bruker man egentlig design til å innovere? Hvordan er det forskjellig fra hvordan vi jobber i dag? Kom å finn ut hvilken nytte din bedrift kan ha av å…
Find out more »Planlegger din bedrift å utvikle et nytt produkt eller en ny tjeneste? Eller har du en idé om hvordan din bedrift kan produsere på en smartere måte? Da bør du lære mer om SkatteFUNN, en skatterefusjonsordning som kan vise seg gull verd. Forskningsrådet arrangerer mini-seminar (webinar) om SkatteFUNN.
Find out more »