Om arrangementet
Klyngen Fremtidsmat og klyngen Norwegian Seaweed inviterer til farseseminar.
Tid og sted: 25.sept kl. 12:00 hos Nofima, Ås
Hvordan er framtidens farseprodukter? Vi har sett flere eksempler på farseprodukter der noe av kjøttet er byttet ut med tare. Hos UMA Meats bruker de 15 % tare i burgerne og saltinnholdet er redusert med 40%. I tillegg får du viktige mineraler ved å spise burgeren. The Dutch Weed Burger har laget en vegansk variant, med bønner og tare. Dette er spennende. Vi inviterer norske matprodusenter til en farse workshop der vi vil få noen faglige innlegg og diskutere mulighetene for å få til et prosjekt for å sammen utvikle fremtidens farseprodukter.
Agenda:
12:00 – Lunsj i kantinen til Nofima (med minst et farseprodukt med tare…)
13:00 – Velkommen v/Anne Marit Rødland, kompetansemegler for Viken Fylkeskommune og leder av Fremtidsmat. Presentasjon av klyngen og om kompetansemeglerordningen.
13:15 – Norwegian Seaweed Association
13:30 – Dagens farseprodukter, muligheter for utvikling. v/Tom Christian Johannessen, Nofima
13:50 – Tare i mat v/Dagbjørn Skipnes, Nofima
14:10 – Taredyrking. Status og fremtidsplaner. Seaweed Solutions, Jon Funderud
14:30 – Spørsmål, diskusjoner og videre fremdrift.
Velkommen!
Påmelding innen 21.sept her.
Legg igjen en kommentar